Home / Nyheder / SF beskylder Enhedslisten for at stå sammen med Gert Wilders og Le Pen
(Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

SF beskylder Enhedslisten for at stå sammen med Gert Wilders og Le Pen

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr, taler med hårde ord ved SF’s landsmøde. Hun beskylder Enhedslisten for ikke at gøre noget, mens højrenationalistiske kræfter spiller en stor rolle i Europa. Pia Olsen Dyhr hentyder til højredrejningen i Frankrig og Holland. Her er Marie Le Pen’s parti, Front National, meget populær. Også i Holland er der højrepopulistiske kræfter på spil. Gert Wilders frihedsparti gik frem ved valget i sidste uge. Pia Olsen Dyhr vil have Enhedslisten til at tage afstand fra de to partier. Hun mener, at Enhedslisten gør det modsatte ved at forlange et folketingsvalg om EU ligesom briterne. Hun mener, at Enhedslisten stille accepterer Le Pen og Wilders, når de ikke åbenlyst siger fra. Enhedslisten er imod EU. Men Pia Olsen Dyhr er sikker på, at Enhedslisten tager fejl, hvis de tror, at Europa bliver mere venstreorienteret, hvis EU bryder sammen. Skulle dette ske, er opbygningen af et nyt Europa bygget op om nationalisme og fremmedhad. Det spår Pia Olsen Dyhr.

Enhedslisten er uenig. Normalt er Enhedslisten og SF enige om meget politik. Men beskyldningen om at stå sammen med Le Pen og Wilders kalder partiet det rene vrøvl.

DR.

About Radio Sawa

Check Also

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

Regeringen og Dansk Folkeparti vil kunne forbyde landes moské-støtte

Det skal være slut med, at lande som Qatar og Tyrkiet donerer penge til trossamfund …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: