Home / samfund / Ægteskab og familie
Portrait of a happy mature man and woman carrying kids on back

Ægteskab og familie

Ægteskab og familie

Både mænd og kvinder har ret til selv at vælge, hvem de vil giftes med. I Danmark er det almindeligt, at man bor sammen uden at være gift. Det er strafbart at tvinge nogen til ægteskab.

Uanset om du er mand eller kvinde, bestemmer du selv, hvem du vil giftes med. Det kan være med én af det modsatte køn eller med én af samme køn. Friheden til selv at vælge sin ægtefælle betyder, at det er strafbart, hvis der er nogen, der ønsker at tvinge dig til at blive gift med en person, som du ikke ønsker at blive gift med. Der er ikke én familietype, der er den rigtige. Man kan også vælge at bo sammen og have børn uden at være gift. Man kan have fælles børn, og man kan have sammenbragte børn fra et tidligere forhold.

Manden og kvinden har samme rettigheder og pligter i ægteskabet. Som ægtefæller har man pligt til at forsørge hinanden, og hvis man får børn, har man automatisk fælles forældremyndighed. Forældre har pligt til i fællesskab at forsørge deres børn, og blandt andet sørge for, at børnene trives, går i skole og har et aktivt fritidsliv. I Danmark er det forbudt og strafbart at slå sine børn.

About admin

Check Also

Danmark giver 675 millioner kroner til krigens ofre i Syrien

Den danske regering donerer 675 millioner kroner til den humanitære indsats i Syrien og i …

Nordiske lande vil kopiere dansk asylpolitik

Det er ikke længere kun hygge, bacon og grøn energi, der gør Danmark interessant for …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d bloggers like this: