الجمعة , يناير 24 2020
الرئيسية / أخبار الأسبوع / نشرة الأخبار الأسبوعية 23

نشرة الأخبار الأسبوعية 23

Overskrifter

Flere af Folketingets politikere mener, at grundloven skal moderniseret

Mette Frederiksen: Socialdemokratiet vil danne en ren S-regering, hvis rød blok vinder valget

Opposition kalder miljøminister i samråd efter nye fund af giftrester i drikkevand

Muslimsk privatskole i Aarhus står til at miste tilskud

Britisk undersøgelse: unge bliver triste af for meget tid på sociale medier

I denne uge har danskerne fejret Grundlovsdag. Flere partier mener, at grundloven skal moderniseres. De Radikale mener Grundloven skal afspejle virkeligheden og være skrevet i et sprog, man forstår. Herudover foreslår De Radikale at ordet “Kongen” skal erstattes med “regeringen”, da det i realiteten er sådan, det fungerer i dag. Derudover vil De Radikale adskille kirke og stat. På den anden side siger Mette Abildgaard (K) at vi har et rigtigt godt samfund, som står støt og solidt på grundloven. Derfor skal der ikke ændres et komma.

DR

 

Regeringen og KL er blevet enige om kommunernes budget. I alt får kommunerne til sammen 251,9 mia. til at bruge det på service næste år. Kommunerene får næste år 1,7 milliarder kroner mere til velfærd. Pengene skal blandt andet bruges til børnehaver, folkeskoler og plejehjem. Aftalen omfatter også et tilskud til de kommuner, der sætter skatten ned i 2019, og tilskud til de kommuner, der mister penge, fordi man laver udligning på en ny måde.

DR

 

Regeringen og Danske Regioner er nået til enighed om en aftale for regionernes økonomi næste år. Hovedpunkterne i aftalen er, at der tilføres en milliard kroner ekstra til sundhedssektoren, heraf 200 millioner kroner til psykiatrien. Samtidig fjernes det omstridte produktivitetskrav, der har pålagt sundhedssektoren at finde besparelser for to procent om året. 

DR

 

Mette Frederiksen S-formand siger at Socialdemokratiet vil danne en ren S-regering uden De Radikale, hvis rød blok vinder valget. Og det skyldes først og fremmest udlændingepolitikken ifølge hende. Det vil være første gang i 25 år, at Socialdemokratiet går til valg på at danne regering uden De Radikale. Der mange punkter mellem De Radikale og Socialdemokratiet er uenige om bl.a. tildækningsforbuddet og regeringens plan mod parallelsamfund, som Socialdemokratiet støtter, men det gør de Radikale ikke.

DR

 

For første gang bliver der iværksat en handlingsplan på LGBTI-området. Planden indholder 42 initiativer, og der er afsat 25 millioner kroner til at finansiere 15 af initiativerne i planen. Regeringen vil undersøge bl.a. om der bør åbnes for juridisk kønsskifte for transkønnede børn og unge under 18 år.

DR

 

Danmark er gang med at få etableret et udsendelsescenter et ”ikke attraktivt” sted i Europa i samarbejde med en række andre europæiske lande. Et udsendelsescenter som Danmark kan sende afviste asylansøgere til. Det er stadigvæk uklart i hvilket land centret kan placeres. Men forhandles lige nu med et eller flere lande, der kan huse en sådan lejr. Både DF og S støtter ideen og synes, det er en rigtig god idé at sende afviste asylansøgere til en lejr i udlandet.

DR

 

Oppositionen kalder miljøminister Jakob Ellemann-Jensen i samråd efter nye fund af giftrester i drikkevand. Han er indkaldt blandt andet fordi han endnu ikke præsenteret regeringens bud på en løsning af problemet. Men ministeren ser frem til at drøfte drikkevandet med oppositionen under samrådet og siger: “Man skal trygt kunne drikke vandet i Danmark. Vi arbejder for at finde ud af, hvilke stoffer der kan findes i drikkevand, så vi får styr på, hvad vi skal kontrollere for, og kan undgå de her situationer, hvor nye stoffer dukker op”. 

DR

 

Den danske regering vil begrænse strømmen af flygtninge her til landet. Men politikerne er ikke enige om, hvordan det skal ske. Nu er statsminister Lars Løkke Rasmussen tæt på at lave en aftale om flygtningelejre i Nordafrika. EU kan ikke blive enige om, hvordan man gør lejrene sikre for flygtninge, så de får en god behandling. Men den danske regering ønsker at lave en aftale alligevel.

Zetland

 

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet oplyser, at den muslimske privatskole Lykkeskolen i det vestlige Aarhus står til at miste sit offentlige tilskud. Desuden vil Lykkeskolen blive bedt om at betale tilskud tilbage, som er udbetalt, siden skolen kom under tilsyn i april 2017. Styrelsen baserer sin afgørelse på at skolen ikke lever op til friskolelovens krav om, at undervisningen skal vøre på niveau med undervisningen i folkeskolen. 

DR

 

Det norske parlament, Stortinget, har vedtaget en lov, som gør det ulovligt at bære beklædningsgenstande, der dækker ansigtet. Det nye forbud gælder alle steder, hvor der er undervisning, fra børnehave til universitet, og det gælder både elever og lærere. Forbuddet er blevet kritiseret af en lang række uddannelsessteder og elev- og studenterorganisationer.

DR

 

42 kommuner i løbet af denne uge har indført afbrændingsforbud. Foreningen danske Beredskaber forventer at flere kommuner vil gøre det samme. Grunden til det, at naturen er meget tør, og man kan let komme til at starte en brand, hvis man bruger åben ild i naturen.

DR

 

En britisk undersøgelse viser, at for meget tid på de sociale medier påvirker unges hjerner, så de bliver mere kede af deres liv og føler sig usikre. Det er især Instagram, der får os til at tro, at andres liv er bedre end vores eget. Unge mennesker har bedst af også at være sammen med deres venner i en almindelig hverdag.

Zetland

عن Radio Sawa

شاهد أيضاً

نشرة الأخبار الأسبوعية 25

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

نشرة الأخبار الأسبوعية 24 Ugens nyheder

Overskrifter  – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d مدونون معجبون بهذه: