الرئيسية / أخبار الأسبوع / نشرة الأخبار الأسبوعية 19

نشرة الأخبار الأسبوعية 19

Overskrifter

Regeringen vil udelukke bandekriminelle fra statsborgerskab

Ghettoplan indfører sprogprøver i 0. klasse og økonomisk straf for pjæk

forskere i fælles opråb: Danmark er langt fra klimamål

Samuelsen: Vi bakker stadig op om atomaftalen

Lars Løkke Rasmussen : Vi skal tale EU op

Finansminister, Kristian Jensen mener, at dårlig integration er for dyrt. Han siger, at ikkevestlige indvandrere koster 33 mia. kr om året. Det viser en ny rapport. Når ikkevestlige indvandrere ikke kommer i arbejde, koster det samfundet for mange penge. Kristian Jensen mener derfor, at opgaven i fremtiden er, at få folk fra passiv til aktiv forsørgelse.

Jyllandsposten.

Regeringen vil straffe kriminelle bandemedlemmer. Hvis de laver selv den mindste kriminalitet skal de aldrig kunne få dansk statsborgerskab. Regeringen har flertal for forslaget. Dansk Folkeparti bakker nemlig op.

Ritzau.

Regeringen vil også gøre det sværere at få statsborgerskab på andre områder. Det gælder for eksempel hvis ikke man kan forsørge sig selv. Det vil sige, at hvis man er på dagpenge, er der intet statsborgerskab.

Ritzau.

Inger Støjberg vil ikke have et loft for familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. Grunden er, at hun ikke mener, at der er det samme behov som fx Tyskland. Tyskland har indført et loft med max 1000 familiesammenføringer om måneden. Men Inger Støjberg mener ikke, at situationen i Danmark kalder på en sådan løsning. Danmark har nemlig slet ikke lige så mange asylansøgere og flygtninge som Tyskland.

Ritzau.

Regeringens ghettoplan om sprogprøver i 0. Klasse får opbakning fra Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet. Målet er at styrke elevers sprog fra udsatte boligområder. Der skal være tre sprogprøver i dansk i 0. Klasse. Sprogprøverne kommer til at gælde fra 2019. Der kommer også en økonomisk bøde, hvis elever har for højt fravær.

DR.

Ghettoaftalen betyder også, at der kun må tales dansk til bestyrelsesmøder i boligforeninger. Det vil sige, at arabisk blandt andet bliver forbudt. Det er regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF, der støtter op om dansk som eneste sprog i boligbestyrelser.

DR.

Der er kommet en ny liste for ghettoer i Danmark. På den tidligere ghettoliste var der 22 udsatte områder I dag er der kommet 8 mere. 6 i Københavnsområdet, 1 i Odense og 1 i Aarhus. Det er blandt andet Langkærparken i Aarhus og Aldersroparken i København, der er nye ghettoer.

DR.

For at være med i regeringens medieforlig skal partierne sige ja til 20% besparelser på DR. Nu kommer regeringen med et nyt krav. Hvis et parti er med i medieforliget, må besparelserne ikke rulles tilbage. Det vil sige, at hvis der kommer et flertal i fremtiden for DR, må der alligevel ikke puttes flere penge i DR.

DR.

301 klimaforskere er enige om deres budskab til Danmark. Danmark er langt fra klimamål. Og i de seneste år er Danmark røget længere ned over listen af lande, som har god klimapolitik. Forskerne ville ønske at flere lande – heriblandt Danmark ville være mere realistiske omkring klima og prioritere det højere.

Ritzau.

USA har trukket sig ud af atomaftalen med Iran. Det beklager udenrigsminister Anders Samuelsen. Han siger, at Danmark stadig bakker om om atomaftalen. Anders Samuelsen mener, at atomaftalen er vigtig for sikkerheden, fordi inspektører giver viden om Irans civile atomprogram.

DR.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen siger, at det skal være slut med at tale dårligt om EU. Han mener, at der alt for længe har været fokus på de dårlige ting. Danmark har brug for EU. Blandt andet har danske virksomheder stor gavn af det indre marked. Og netop fordi Danmark er en lille åben økonomi, spiller EU en stor rolle.

Ritzau.

Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti går sammen til næste Europa-parlamentsvalg i 2019. På den måde undgår de tre partier stemmespild. De mener, at de kan få flere mandater til Europa-parlamentet ved at stå sammen i stedet for hver for sig.

DR.

Flere og flere unge holder et friår efter gymnasiet. Politikerne vil ellers gerne have de unge hurtigt fra gymnasiet til videre uddannelse. Men seks ud af landets syv studievalgsregioner siger, at mønstret er klart. De unge vil have en pause efter studiet inden de rykker videre til fx universiteterne.

DR.

Nye tal viser, at politiet rykker hurtigere ud til 112-opkald end sidste år. I 66 ud af 94 kommuner rykker politiet hurtigere ud til overfald, røveri og spirituskørsel  Den gennemsnitlige tid er 9 minutter og 45 sekunder.

DR.

I denne uge har politiet været på gaden for at få folk til at køre langsommere. De har været på over 200 veje. Allerede den første dag er 1600 bilister blevet taget i fartkontroller for at køre for stærkt. Over halvdelen af dødsulykker i trafikken skyldes for høj hastighed.

DR.

عن Radio Sawa

شاهد أيضاً

نشرة الأخبار الأسبوعية 25

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

نشرة الأخبار الأسبوعية 24 Ugens nyheder

Overskrifter  – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d مدونون معجبون بهذه: