الخميس , نوفمبر 14 2019
الرئيسية / أخبار الأسبوع / نشرة الأخبار الأسبوعية 16

نشرة الأخبار الأسبوعية 16

overskrifter

Udsættelse af den storkonflikt to uger

Regeringen: Rigsrevisionen må ikke blande sig i de politiske beslutninger.

Skatteministeren vil sænke elafgiften så det kan mærkes

Justitsministeren:  Politiet skal ikke tvinge burkaer af kvinder på gaderne.

Bill Clinton i Danmark og har ros og kritik i sin lomme

Forhandlinger mellem arbejdsgiver og arbejdstager er udsat i 2 uger. Det vil sige, at en storkonflikt også er rykket. En strejke kan altså først bryde ud fra d. 8 maj og en lockout fra d. 12. maj.

DR.

Det nye i forhandlingerne er, at der ikke længere forhandles om én samlet løsning. I stedet er forhandlingerne splittet op i tre. En for staten, en for regionerne og en for kommunerne. Det har været nogle hårde uger for arbejdsgiver og arbejdstagere.

DR.

Der er nyt i Tibetsagen. Rigspolitiet prøver ikke at finde slettede mails, der kan kaste lys på Tibetsagen. Her blev fredelige demonstranter anholdt af politiet, da de demonstrerede mod et kinesisk præsidentbesøg i 2012. Ingen ved, hvem der står med det endelige ansvar, fordi mails er blevet slettet. Det undrer flere politikere, at der ikke er gjort mere for at genskabe mailsene og komme til bunds i sagen.

Rigsrevisionen er vagthund for staten. De plejer at komme med kritik, hvis staten ikke overholder regler og love og bruger penge på en ordentlig måde. Men nu kritiserer regeringen rigsrevisionen. Regeringen mener ikke, at Rigsrevisionen skal blande sig så meget i de politiske beslutninger. For eksempel sagen om fiskekvoter og salget af Statens Serums Instituts vaccineproduktion. Det er økonomer og jurister der sidder i Rigsrevisionen.

DR.

Danmark er det land i Europa, der betaler mest i el-afgift. Det vil regeringen nu lave om på. I et nyt energiudspil foreslår skatteministeren at sænke el-afgiften, sådan det bliver billigere at købe el. Han vil sænke prisen så meget, at det kan mærkes.  Det vil også øge den økonomiske vækst.

DR.

Liberal Alliance mener, det er en dårlig ide, at flytte flere offentlige arbejdspladser væk fra København. Det drejer sig om ca. 8000 arbejdspladser fordelt over to runder. Venstre mener, det skaber et Danmark i mere balance. Men Liberal Alliance siger altså stop.

Et borgerforslag fra befolkningen har nået over 42.000 underskrifter. Der mangler kun 8.000 for at folketinget skal tage stilling til det. Borgerforslaget handler om omskæring af drengebørn og om der skal være en minimumsalder. En lov om omskæring vil kunne skabe et problem i udlandet. Grunden er, at DK ville være det første land i verden, der sætter en mindstealder. Det er muslimer og jøder der omskærer drengebørn.

Ritzau.

Det nye lovsforslag om burka- og niqab forbud er præsenteret i denne uge. Justitsminister, Søren Pape siger, at politiet ikke skal tvinge burkaen af kvinder. De skal i stedet have en bøde på 1000 kr.

Ritzau.

Dansk Folkeparti vil gå skridtet videre end forbud mod burka. De foreslår, at det nu skal være forbudt at gå med tørklæde i folkeskolen. Men Venstre siger nej. De synes, det skal være et frit valg at gå klædt som man vil i skolen.

Ritzau.

Kriminelle laver mindre ny kriminalitet, hvis de står i politiets dna-register. Det viser et nyt studie.

De kriminelle bliver altså afskrækket. Der er 128.559 kriminelle i politiets dna-register.

DR.

Der kommer en ny lov, hvor det bliver ulovligt at behandle handicappede anerledes and andre. I dag er der ikke nogen straf, hvis man afviser en blind mand på en restaurant. Men den nye lov gør, at man ikke må krænke, chikanere eller ydmyge folk med et handicap. Loven gælder fra 1. Juli.

DR.

Ulve er fredet i Danmark. Men efter en ulv er fundet skudt, går debatten. Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet vil have ulven hegnet ind. Fødevare- og miljøminister, Esben Lunde Larsen støtter op.

DR.

Danmark og Indien har ikke været de bedste venner de sidste 8 år.  Men nu er Lars Løkke Rasmussen og den indiske premierminister, blevet enige om at genstarte venskabet. De to lande vil arbejde sammen igen. Samarbejdet er den dansk-indiske fælleskommission.

Ritzau.

Vi slutter af med et besøg fra den tidligere amerikanske præsident, Bill Clinton. Han har været i Danmark og holde tale for 3000 virksomhedsledere. Han roste blandt andet Danmark for klimakursen, balancen mellem den offentlig og private sektor og danske krimiforfattere.  Bill Clinton mener, at mange lande kan lære meget af Danmark. Men han har også kritik. Blandt synes han det er en dårlig ide at skære 20% i public service og at Danmark lukker af for udlændinge.

DR.

عن Radio Sawa

شاهد أيضاً

نشرة الأخبار الأسبوعية 25

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

نشرة الأخبار الأسبوعية 24 Ugens nyheder

Overskrifter  – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d مدونون معجبون بهذه: