الأحد , نوفمبر 17 2019
الرئيسية / أخبار الأسبوع / أخبار الأسبوع 15 Ugens nyheder

أخبار الأسبوع 15 Ugens nyheder

Overskrifter 

Historisk få borgere er på offentlig forsørgelse

fagbevægelser LO og FTF fusionerer

Undervisningsminister: Ikke-vestlige børn må lære dansk

SF vil opstille fem krav til en rød regering

Britannien vil give danske fiskere adgang til britiske farvande

Aldrig har så få været på offentlig forsørgelse som nu. I 2016 var der ca. 731.700 på offentlig forsørgelse som for eksempel kontanthjælp, dagpenge og pension. I 2017 var der 17.100 mindre på offentlig forsørgelse. Det er et rekordlavt antal i Danmark.

Ritzau.

Flere offentlige ansatte har være på gaderne for at demonstrere. Det er konflikten mellem arbejdsgivere og de offentligt ansatte, som stadig kører.  Pædagoger, politibetjente, lærere og mange andre har derfor været ude at vise deres utilfredshed. De vil have bedre løn og arbejdsforhold.

DR.

To fagbevægelser slår sig sammen. Det er LO og FTF. Tilsammen har de 1,5 mio. offentlig ansatte. LOs medlemmer er blandt andet industri- og rengøringsansatte FTF er blandt andet sygeplejersker, lærere og pædagoger.

DR,

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har sagt, at han vil lave en velfærdspulje, hvis der kommer en storkonflikt. Det vil sige, at de penge staten sparer ved en storkonflikt vil blive lagt til side i en særlig pulje til velfærd. Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakker op. De vil ikke have at pengene går til skattelettelser.

DR.

Undervisningsminister, Merete Riisager, mener at ikke-vestlige børn må lære bedre dansk. Hun siger, at børn fra ghettoer skal testes i sprog i 0.klasse. Sprogtesten er en del af regeringens ghettoplan Her skal ikke-vestlige børn også tvinges i vuggestuer og børnehaver, så de lærer bedre dansk.

Ritzau.

Regeringens ghettoplan er at mindske parallelsamfund i Danmark. Men planen har flere huller. Det mener flere blå politikere. De peger på, at det er et problem, at planen rammer forbi flere boligområder. For eksempel er boligområder under 1000 indbyggere ikke med i regeringens ghettoplan. Derudover er der boligområder med store udfordringer, men som ikke er mærket som ghetto.

JP.

Sverige vil forlænge grænsekontrollen mod Danmark. Kontrollen skulle stoppe d. 11. Maj. Men nu har Sverige bestemt at forlænge den i 6 måneder mere. Sverige vil gerne have mere kontrol med rejsestrømmen og gøre den nationale sikkerhed bedre. Der bliver hver uge ca. stoppet mellem 150-200 personer ved den dansk-svenske grænse.

Ritzau.

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen har mødtes med Storbritanniens premierminister, Theresa May. Briter træder ud af EU, men Theresa May har sagt, at hun vil give danske fiskere lov til at fiske i britisk farvand. Uden adgang til at fiske i britisk farvand vil Danmark miste mellem 272-844 jobs. Det ville koste mellem en halv til en hel mia. kroner om året. Lars Løkke Rasmussen er derfor glad for Theresa Mays beslutning.

DR.

Den britiske premierminister, Theresa May, er glade for Danmarks støtte. Efter giftangrebet på russisk eks-spion, støttede flere europæiske lande op og smed russiske diplomater ud af landet. Danmark sendte 2 russiske diplomater fra Danmark tilbage til Rusland. Theresa May, har officielt sagt ta for solidariteten under hendes besøg hos Lars Løkke Rasmussen.

Efter Storbritanniens brexit, er det vigtigt for Danmark og Lars Løkke Rasmussen at kunne finde nye alliancer i EU mod syd. Lars Løkke Rasmussen rejste derfor til Portugal og Spanien i denne uge.  Normalt har Danmark mange ting til fælles med lande som Sverige, Holland og Irland.

Ritzau.

Lars Løkke Rasmussen har en klar holdning til Frankrig, Storbritanniens og USA’s angreb mod Syrien. Han støtter angrebet. Lars Løkke Rasmussen siger, at i krige er der regler, og dem har Assad brudt. Assad er mistænkt for, at bruge giftgas mod befolkningen i Douma.

DR.

Der har været menneskerettighedskonference i denne uge. Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, vil gerne have, at der skal slås hårdere ned på lande, er bryder den Europæiske menneskerettighedskonvention. Lars Løkke Rasmussen vil også gerne have, at der skal være grænser for, hvor meget den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strassbourg kan blande sig i.

DR.

Formand for SF, Pia Olsen Dyhr har fem krav, hvis regeringen bliver rød efter næste folketingsvalg. De fem krav går ud på klimakamp, bekæmpe ulighed, en ro-på reform, globalt udsyn og styrket demokrati. Kravene vil komme til at have indflydelse på, om SF bliver en del af en kommende regering eller et støtteparti til regeringen.

DR.

Regeringens nye medieudspil bliver ikke godt modtaget hos Socialdemokratiet.  De har mødtes med kulturminister, Mette Bock.

Socialdemokratiet har svært ved at godkende medieudspillet. De mener, at der bliver sparet på alt for meget public service. De mener også, at der bliver for lidt dansk indhold i medierne i fremtiden.

DR.

I denne uge fik borgerne 16,7 mia. kr. tilbage i skat. Hvert år betaler SKAT penge tilbage til befolkningen. I år er det 3,4 mio. danskere, som har betalt for mange penge i skat i 2017. I gennemsnit er det 4900 kr. pr. dansker

DR.

عن Radio Sawa

شاهد أيضاً

نشرة الأخبار الأسبوعية 25

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

نشرة الأخبار الأسبوعية 24 Ugens nyheder

Overskrifter  – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d مدونون معجبون بهذه: