الأربعاء , مارس 3 2021
الرئيسية / أخبار الأسبوع / أخبار الأسبوع Ugens nyheder 12

أخبار الأسبوع Ugens nyheder 12

Tryk her for at download nyhederne i PDF form

Overskrifter

Rasmussen: Jeg tænker slet ikke i et regeringsindgreb

Beskæftigelsen i Danmark slår alle rekorder

Samuelsen: »Et angreb mod en ambassade er et angreb på den danske stat«

Første Borgerforslag ender i skraldespanden

Et nyt skilsmissesystem skal sikre hjælp for børn

 

IGU’en er integrationsgrunduddannelsen og får flere flygtninge i job. Kommunerne lærer uddannelsen bedre at kende og flere og flere flygtninge får den 2-årige sproguddannelse og virksomhedspraktik. I februar i år var 1338 i gang med IGUen.

DR.

 

Beskæftigelsesminister, Troels Lund Poulsen, mener, at der er for mange ikkevestlige indvandrere, som er på kontanthjælp. Halvdelen der er på kontanthjælp, har en ikke-vestlig baggrund. Troels Lund Poulsen siger, at det er en katastrofe. Nogle kontanthjælpsmodtagere har ikke haft arbejde i over 10 år.

Ritzau.

 

Storkonflikten mellem arbejdsgiver og arbejdstager nærmer sig. Statsminister, Lars Løkke Rasmussen holder sig stadig rolig. Han siger, at han ikke tænker på at gribe ind. Konflikten er en sag mellem de offentlig ansatte og arbejdsgiverne.

JP

 

Ny KL-formand mener, at alle parter i en kommende storkonflikt må mødes på midten. Han mener, at vores samfund kommer i store problemer, hvis ikke der findes en løsning mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Han beder derfor om, at finde kompromisser og forhandle. For samfundets skyld.

DR:

 

Flere og flere har et job. Faktisk har over 2,720.000  mio. danskere et arbejde. Det er rekord og den højeste beskæftigelse i Danmark. Næsthøjeste beskæftigelse var i 2008 inden finanskrisen.

DR.

 

Mange folk over 67 år fortsætter med at arbejde. I 2011 arbejdede over 67.000 personer på over 67 år. I 2016 var tallet steget til over 93.000. På fem er, er der altså sket en stigning på 38% i personer over 67 år, som stadig arbejder.

DR.

 

Danske rederier kan få problemer, hvis USA og Kina ender i en handelskrig. Begge lande har sat told på hinandens varer. Det vil sige, amerikanske varer bliver dyrere at sælge i Kina og omvendt. En handelskrig vil ramme danske rederier som Mærsk. USA og Kina er nemlig danske rederiers vigtigste handelspartnere. Hvert år står Kina og USA for 40 mia. kr. i søtransport.

DR.

 

Statsminister, Lars Løkke Rasmussen, har haft møde med andre regeringschefer i EU. De har snakket sanktioner mod Rusland. Storbritannien har Rusland mistænkt for at forgifte en tidligere russiske spion, der boede i Storbritannien. Lars Løkke og de andre regeringsledere vil møde Rusland hårdt mod hårdt og stå sammen om at straffe Rusland.

DR.

 

Den tyrkiske ambassade i København er i denne uge blevet angrebet med brandbomber. Statsminister Lars Løkke Rasmussen tager sagen meget alvorlig. Udenrigsminister Anders Samuelsen siger, at et angreb mod en ambassade er et angreb på den danske stat. Gerningsmændene er ikke fundet.

Jyllandsposten.

 

51% af danskerne vejer for meget. Deriblandt 16,8% svært overvægtige Nu vil sundhedsminister Ellen Thrane Nørby have kommunerne til at gøre en aktiv indsats i kampen mod fedme. Hun vil havde kommunerne til at forebygge. Danskerne skal for eksempel motionere noget mere. Så sundhedsministeren efterlyser blandt andet indsatser for få folk i idrætsklubber. Hun vil også gerne have flere cykelstier, så befolkningen kan cykle på arbejde og til fritidsaktiviteter.

DR.

 

Økonomi- og indenrigsminister, Simon Emil Ammitzbøl er bange for at udenlandsk arbejdskraft vil blive svært at tiltrække i fremtiden. Det går nemlig bedre med økonomien i mange europæiske lande. Og derfor kan det blive svært for Danmark at tiltrække udenlandske arbejdere. Det kan mindste den danske vækst.

Ritzau.

Det lykkedes ellers studerende at samle 50.000 underskrifter ind for at droppe uddannelsesloftet. Men politikerne har stemt landets første borgerforslag ned. Det er altså stadig en lov, at studerende fx kun må have en kandidatuddannelse. Både Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har i lang tid sagt, at de ikke vil stemme for at droppe uddannelsesloftet.

DR.

 

Politikerne i Folketinget arbejder på et nyt skilsmissesystem. Skilsmissesystemet skal hjælpe børn, når der deres forældre går hver til sit.  Ét familieretshus skal gennemgå alle skilsmisser. Er der store konflikter, skal byretten ind over. Af de ca. 23.000 årlige skilsmisser er der store konflikter i 10-15%

Ritzau.

 

Unge danskere er stadig dem, som drikker mest i Europa. Men en ny rapport viser, at tallet nu er nede på hver femte, som hver weekend drikker sig fuld. De unge i undersøgelsen er mellem 15 og 25 år.

DR.

 

Ubådssagen er kommet for retten i denne uge. Ejeren af ubåden er tiltalt for drabet på den svenske journalist Kim Wall. Dommen falder d. 25. April

DR.

 

Vi slutter af med en meningsmåling.

Dansk Folkeparti går tilbage i vælgeropbakning. Ved Folketingsvalget i 2015 fik partiet 21,1% af stemmerne. I dag ligger Dansk Folkeparti på 16,6% De er altså gået 8 mandater tilbage.

TV2

 

عن Radio Sawa

شاهد أيضاً

نشرة الأخبار الأسبوعية 25

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

نشرة الأخبار الأسبوعية 24 Ugens nyheder

Overskrifter  – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d مدونون معجبون بهذه: