الجمعة , ديسمبر 6 2019
الرئيسية / أخبار الأسبوع / نشرة الأخبار الأسبوعية Ugens nyheder 11

نشرة الأخبار الأسبوعية Ugens nyheder 11

Overskrifter 

– Regeringen  beskærer DR med 20 procent og afskaffer licensen

– Samuelsen: Danmark overvejer reaktion mod Rusland efter spionforgiftning

– Søren Pind lægger op til at lukke uddannelser

– Det går fremad med integrationen i København

– Danskere er ikke længer verdens lykkeligste fol

Regeringen og Dansk Folkeparti vil spare penge på DR. Faktisk vil de beskære DR med 20%. Det er 773 mio. kroner. Kulturminister, Merete Bock, vil have DR til at gentænke sig selv. Udover besparelser på 20%, vil regeringen og DF sige farvel til licens. Den skal ikke længere betales til DR for public service. Den skal i stedet betales over skatten. Enlige og pensionister kommer her til at spare penge sammenlignet med den nuværende licens.

DR.

De røde partier er meget imod regeringen og Dansk Folkepartis nedskæringer på DR. Enhedslisten, SF, Det Radikale Venstre og Alternativet kalder det voldsomt og vanvittigt. De mener, at der kommer meget mindre public service. Det vil gå ud over nyheder, debat og børne- og unge udsendelser. De røde partier synes det er uretfærdigt at lave så store ændringer med så lille et flertal. De så gerne, at en ny medieaftale skal bred og indeholde mere end blot de blå partier.

DR.

En ny undersøgelse i København viser, at færre unge indvandrere føler sig demokratiske. 27% svarer at de er enige i, at religiøse lov og traditioner skal følges, selvom det er imod dansk lov. I 2016 var det 24%. Der er altså sket en lille stigning. De unge i undersøgelsen er mellem 16 og 29 år.

DR.

Hospitaler bliver lammet af den kommende storkonflikt. Flere hospitaler er lockoutet. Livsvigtige operationer vil blive gennemført. Men planlagte undersøgelser og behandlinger på hospitaler, må vente til efter konflikten.

DR

Kommunernes Landsforening varsler lockout. Det vil gå ud over 250.000 medarbejdere i kommunen. Det er især børnehaver og skoler, som bliver ramt. Ældrepleje og social og sundhed går fri.

DR.

Danmark bakker Storbritannien op. Det sker efter Rusland skulle have forgiftet en tidligere russisk spion og hans datter i Storbritannien. Udenrigsminister, Anders Samuelsen, vil være solidariske med Storbritannien. Han overvejer, om der skal være negative konsekvenser. For eksempel at russiske diplomater skal udvises af Danmark.

Ritzau.

En del negative historier om politiet er ude i medierne. De handler om vennetjenester i politiet og slettede mails der skal bruges i vigtige sager. Flere i politiet er tiltalte.

DR.

Uddannelses- og forskningsminister, Søren Pind, mener der er for mange uddannelser.  Han vil derfor have uddannelser lukket. For 22 år siden var der 202 uddannelser. I 2017 var der 386. Det er især de humanistiske uddannelser, som Søren Pind vil skære ned på.

DR.

Regeringens nye ghetto-udspil vil tvinge 600 børn i vuggestuer og dagpleje. Med ghetto-udspillet skal børn på 1 år i institution. Flere partier i Folketinget bakker op om regeringens forslag. Målet er en bedre integration.

DR.

Det går bedre for integrationen i København end for ti år siden. Flere indvandrere med en ikke-vestlig baggrund kommer i uddannelse, får et job og oplever mindre diskrimination. Samlet går det bedre på 14 områder. På fire områder er integrationen gået tilbage.

DR.

Regeringen vil straffe kontanthjælpsmodtager hårdere hvis de misbruger systemet. Der skal for eksempel være en strengere straf, hvis kontanthjælpsmodtagere ikke møder op til aftalte aktiviteter. Regeringen har i alt lavet 20 forslag, der gør det muligt at straffe kontanthjælpsmodtagere.

Ritzau.

Regeringen vil teste 1600 børn i 0. klasse hvert år. Testen er en del af regeringens plan om at modvirke parallelsamfund. Stopprøverne er nemlig særligt udtænkt til skoler, hvor over 30% af eleverne bor i ghettoer. Dumper børnene testen i det danske sprog, kan de ikke gå videre til 1. Klasse.

Ritzau.

Regeringen vil gøre naturfag i folkeskolen bedre. Derfor vil regeringen bruge 180 mio de næste 6 år. Pengene skal blandt andet bruges til en ny universitetsuddannelse i naturfag. Det er altså tale om at lave supernaturfagslærere til folkeskolen.

Ritzau.

Universiteter vil have adgangsprøver for kvote 2. De vil have de rigtige studerende til at gå på uddannelserne. Så studerende skal til at skrive en ansøgning til universiteterne, om hvorfor de vil læse netop det fag. Modsat kvote 2 bliver kvote 1 ansøgere direkte optaget ud fra deres gennemsnit.

DR

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti vil tvinge skilsmisseforældre til mindst en times rådgivning. Partierne mener, at alt for mange børn kommer i klemme, når deres mor og far bliver skilt. Derfor vil rådgivning med en psykolog eller en socialrådgiver være til alles bedste. Især barnet eller børnene, da forældrene skal gøres opmærksom på, hvordan man bedst passer på dem efter en skilsmisse.

DR.

Formand for Socialdemokratiet, Mette Frederiksen, har haft en hård uge. Mette Frederiksen skiftede valgkreds fra Københavnsområdet, Ballerup, til Aalborg i Nordjylland. Fagbevægelsen i Aalborg sagde, at hun ikke var velkommen til at tale 1. Maj. Senere på ugen kom Mette Frederiksen i problemer på Facebook. En somalier kritiserede Socialdemokratiets udlændingepolitik. Mette Frederiksen svarede på en negativ måde, som førte til en storm på de sociale medier. Politisk ordfører fra Socialdemokratiet siger, at der ikke er grund til panik. Mette Frederiksen har stadig fuld opbakning fra hele partiet.

Ritzau.

Vi slutter af med nyheden om verdens lykkeligste folk.

Det har i lang tid været Danmark. Men FNs nye rapport viser, at Danmark ikke længere ligger i top. Det gør derimod Finland. Derefter kommer Norge og Danmark på en tredjeplads.

Ritzau.

عن Radio Sawa

شاهد أيضاً

نشرة الأخبار الأسبوعية 25

Overskrifter  – En ny minister i Lars Løkke Rasmussens regering. – DF truer med at …

نشرة الأخبار الأسبوعية 24 Ugens nyheder

Overskrifter  – Folkemødet på Bornholm slår et rekord med ca. 30,000 mennesker til åbning – …

This site is protected by WP-CopyRightPro
%d مدونون معجبون بهذه: